2011. november 3., csütörtök

Kilencedik nap

Hol is hagytam abba tegnap este? Valahol ott, hogy mennem kellett volna mosogatni. Hát az nem nagyon jött össze! Pedig tényleg akartam! :) A többiek "betörtek" a szobámba. Vagyis először Nico vetődött az ágyamba, aztán Petra és Ainhova, végül Sam is megérkezett egy hatalmas ugrás kíséretében. Akik webcamoztak már velem azok tudják, hogy viszonylag nagy ágyam van (akik még nem, azok szégyelljék össze vissza magukat! :P). Nah szóval, nagy ágyam van, de öt személynek nem elég! Egymás hegyén hátán nyomorogva végig néztük az eddig készül több mint 300 képet, aztán jött a felmentő sereg. Veréna, Marie, Henrik és Carlos érkezett meg sörrel, fehérborral, sprite-val párosítva. Nah mondom ebből már csak jó sülhet ki :) Mindenki a nappali felé vette az irányt. Beszélgetés, iszogatás, kártyázgatás. Illetve Petra megsértette az egész magyar nemzetet. Ugyanis annyit beszélgettünk már a magyar pálinkáról, hogy most már muszáj volt kipróbálni. Azt hiszem csak a Henrik és az én tetszésemet érte el, a születésnapomra kapott házi pálinka. Sam arca mindent elárul :) :)

első "korty" pálinka után :)
Petra szerint túl erős a pálinka, így vegyíteni akarta sprite-va, amiről még sikerült lebeszélnünk, viszont sajna a fehérborról már :( Így kijelentettük, hogy meggyalázta az országunkat :) Sűrű bocsánat kérések közepette, megígérte, hogy soha többet nem csinál ilyet. Hát ajánlom is neki! :)
Az kártyajátékot még mindig nem sikerült megértenem, szóval én inkább próbálkoztam a spanyol akcentus megfejtésével :) Nem mindig sikerült. De Carlos sem értett engem, tehát megbeszéltük, hogy mostantól mindig leírjuk, ha valamit nem ért a másik :) Például egymás tenyerére :) :)  Viszont megbeszéltük, hogy én csinálok neki egy angol-magyar szószedetet, ő meg nekem egy angol-spanyolt, és megtanuljuk :) Kitudja, a 9 hónap végére megtanulok olaszul, spanyolul, franciául meg angolul! :) De jó is lenne!!!!!!! :) :) :)

Reggel 10-re sikeresen átértünk az irodába az első olasz óránkra, ahol Tiiu elmagyarázta nekünk az alapokat. Vagyis így indult a dolog. Mindig olyan érzésem van, mikor a Tiiu magyaráz valamit, mintha nem készült volna fel az "előadásra". Hát most is ezt éreztem. Összevissza magyarázott. Mindenből egy kicsit mondott el. Ha nem lett volna ott a Dóra, nem is tudom, hogy mi lett volna velem! Tehát itt is ezer és egy hála Dóra! Majd ha egyszer átjutok hozzátok, sütök neked valami fincsi sütit :) Viszont a lényeget mindenki megtanulta: most már bármikor fogunk tudni káromkodni a piacon, ha az árusok át akarnak minket verni :) :)
Az óra után elindultunk vásárolni végre a lakótársaimmal. Most sikerült is nyitva találnunk a közeli szupermarkethez hasonló boltot. Elég sok mindent vásároltunk, és nagyon reménykedtünk, hogy benne leszünk az 50 euróban. Sima ügy volt. 29 eurót fizettünk. Amikor elindultunk hazafele jött a telefon: menjünk a bankhoz, mert most fogunk kártyát csináltatni. Gyorsan visszasétáltunk a lakáshoz és a Petrával elindultunk a bank fele. (a többiekre hagyva a lépcsőzést a két karton vízzel, és az egyebekkel) Oda értünk berohantunk, majd kirohantunk, mert megint nem értek rá a bankban. Tiiuval elindultunk egy másik bank fele, ott hátha tudnak ránk szánni egy kis időt. Hát ilyen bejáratot még nem pipáltam. Egyszerre csak egy ember mehet be. A forgó ajtóhoz hasonló, csak itt meg kell nyomnod egy gombot, hogy betudj állni a két ajtó közé. Kb olyan volt látni mikor valaki beállt, mintha mindjárt eltűnt volna a föld alá. Mint a Dexter laboratóriumában :) Bementek 3-an, mi elkezdtük kiengedni az embereket. Jönnek vissza a többiek. Itt sem tudnak ránk időt szánni. Hát rendben. Gyors telefonálás a többieknek haza: gyertek, a piac előtt találkozunk. 2 perccel az oda érkezésük előtt: ciao! Mégis van rátok időnk. Király! Gyors telefonálás Dórának és Remének: gyertek vissza. Nem tudunk. Oké. Bementünk ahol elkérték a személyinket/útlevelünket meg a személyi számunkat tartalmazó lapunkat és eltűnt a bácsi. 10 perc után visszajön, vissza adja az iratokat: Mehettek haza. Holnap reggel gyertek vissza a kártyátokért. Addigra kész lesz. Jah mondom erre vártunk eddig??? Kezdem egyre jobban megkedvelni az itteni ügy intézését! :)
A piacon még gyorsan vettünk pár gyümölcsöt, rizst, krumplit aztán elindultunk haza főzőcskézni, mert már mindenkinek kopogott a szeme az éhségtől. Ma sem ettünk semmi extrát: előétel: saláta kenyérrel és mozzarellával. És saláta alatt azt értem, hogy jégsaláta meg paradicsom. Főétel: krumplipüré. Ennyi. Ez volt a nagy ebédünk. Nemrég fejeztük be. Most sziesztázunk, aztán este irány a Dóráék új lakása. Állítólag nagyon jó. Új, jó szomszédok, és a legjobb: CSEND!!!! Tegnap este végre sikerült aludnom. Párna, takaró a fejemen. Igaz levegőt nem nagyon kapok, de a lényeg, hogy csend van :)

Pont most nézegetem az egyik volt osztálytársam képeit fb-n. Gyönyörű színek vannak Veszprémben. Szeretem az ősz színeit. Félre ne értsetek! Nyár mániás vagyok, és nagyon boldog vagyok, hogy ti otthon szenvedtek a hidegben, én meg még mindig pólóban járkálok, de.... de azok a színek. A sárga és a piros árnyalatai. A rengeteg levél az erdőben. Mikor az ember újra gyereknek érezheti magát. Az annyira jóó!!! mikor szórod a leveleket és hullanak lefele. Ha pedig még kutyád is van, vagy kisebb tesó, unokaöcsi/hugi akkor még élvezetesebb a dolog :) Nah de semmi szomorkodás. Majd jövőre ;) Addig meg itt van nekem a sok pálmafa, meg jó idő. Nektek meg nincs!! Bibibibibibííííííííííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

tegnap esti vacsi
ui: reményeim szerint mindenki szorgalmasan nézegeti a képeinket! megjegyzéseket, észrevételeket, visszajelzéseket szívesen olvasok! De csak akkor ha mind pozitív! :P ;) nah jó nem. De a rosszakat inkább privátban várom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése